CATALOGUS Bruno Migelli juwelen2018-03-12T19:16:00+00:00

BRUNO MIGELLI

Ontwerpen & Creaties 2018

Juwelen & Sieraden

Hieronder een greep uit onze collectie juwelen. Maak een vrijblijvende afspraak om de gehele collectie te zien. U bent van harte welkom. Een halve eeuw toonaangevend en actief in diamant werkzaam. Makelaar en lid Diamantbeurs. Fabrikant van juwelen Bruno Migelli.

FLORENCE, BAKERMAT VAN KUNSTEN
plek voor kunstenaars en artiesten

Florence, overzicht – Italië

Florence of Firenze is een stad in Italië. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en de metropolitane stad Florence . De stad telt circa 377.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Brunelleschi, Donatello, Leonardo Da Vinci, Nicolo Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catharina de Medici, Antonio Meucci, Dante Alighieri, Ezio Auditore da Firenze en Bartolomeo Cristofori.

PARIS, LA PLUS BELLE DU MONDE
de hoofdstad van de wereld

Parijs, Eiffeltoren en zicht over
DE STAD – Frankrijk

De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een monument in Parijs en een van bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs. De Eiffeltoren is hét symbool van Parijs en wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. De toren is ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Émile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel. De toren ontvangt tegenwoordig jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld.[1][2] Op 28 november 2002 verwelkomde de Eiffeltoren zijn 200 miljoenste gast.

London, the place to be
onweerstaanbare metropool

LONDON, GROOT BRITTANIE

Londen is de hoofdstad en grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. In de regio Groot-Londen wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen, de meeste inwoners van de Europese Unie. De hele regio van de metropool strekt zich evenwel nog ver uit buiten de grenzen van Groot-Londen. De grenzen hiervan zijn niet gemakkelijk aan te geven, het aantal inwoners ligt tussen de 12 en 14 miljoen.Tussen 1831 en 1925 was Londen de grootste stad ter wereld. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van het Verenigd Koninkrijk. Londen wordt als een van de vier traditionele alfa-wereldsteden beschouwd. Vooral in de 18e en de 19e eeuw was Londen als hoofdstad van het Britse Rijk het absolute politieke en economische machtscentrum van de wereld.

München, kunst en rijkdom
de stad die van het leven geniet

München, kunst en rijkdom

Deze stad heeft al vele harten veroverd. München is de hoofdstad van de vrijstaat Beieren. De geschiedenis van Beieren is lang en gaat terug tot 600 (na christus) München is in 1158 gesticht door Hertog Hendrik de Leeuw. Hij maakte van de stad een Handelspost nabij een klooster. Al snel groeide de stad uit en in de 16de eeuw begonnen de toenmalige graven met het aanleggen van kunstverzamelingen, die vooral door Koning Ludwig de eerste in de 19de eeuw geweldig zijn uitgebreid. Dankzij de bijna 1,4 miljoen inwoners is München een belangrijk centrum voor Duitsland op economisch en cultureel gebied en doet niet onder voor andere internationale wereldsteden.

Venetie, azuurblauwe lagune
stad van Cassanova en verleiding

Venetie, Rialtobrug – Italie

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië. Het is de hoofdstad van de regio Veneto en van de provincie Venetië.
Volgens cijfers van de gemeente zelf woonden er eind 2004 271.251 mensen, van wie ongeveer 62.000 in de stad Venetië en 35.000 op andere eilanden die tot de gemeente behoren, en ruim 170.000 op het vasteland, voornamelijk in Mestre.
Venetië is wereldwijd bekend om het historische centrum met zijn vele kanalen en heeft een belangrijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Sinds 1987 staan Venetië en zijn lagune op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Basel, parel van Zwitserland
kruispunt van culturen, centrum van kunst

Basel, skyline – Zwitzerland

Bazel of Basel is een stad in het noordwesten van Zwitserland, op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. De stad ligt aan de Rijn, de Birs komt in Bazel in de Rijn uit.
Bazel telt ruim 175.000 inwoners (einde 2015), waarmee het naar inwonertal de derde stad van Zwitserland is. De stad Bazel beslaat vrijwel geheel het kanton Basel-Stadt. In het oosten van het stadskanton liggen, op circa 450 meter hoogte, de meer landelijke gemeenten Riehen en Bettingen. De officieel gesproken taal is het Duits. In Bazel wordt echter voornamelijk Bazelduits gesproken.

Wenen bruist en leeft
klassiek en modern tegelijk

Wenen, skyline – Oostenrijk

Op het gebied van cultuur, wetenschap, geschiedenis en entertainment is Wenen de belangrijkste stad van Oostenrijk. Niet voor niets dat de in het oosten van het land gelegen stad inmiddels uitgegroeid is tot een metropool van bijna twee miljoen inwoners. Daarnaast vervult Wenen ook nog eens een belangrijke rol binnen het toerisme. Op jaarbasis komen er ongeveer zes miljoen toeristen naar Wenen. Met ongeveer honderdduizend Nederlandse toeristen hebben ‘wij’ een relatief klein aandeel in het aantal toeristen dat Wenen bezoekt.

Tel Aviv, veelheid aan culturen
lenteheuvel aan de Middellandse Zee

TEL AVIV, Jaffa Haven – ISRAËL

Tel Aviv is begonnen als een nederzetting ten noorden van Jaffa. Tijdens de eerste immigratiegolf van Russische Joden in 1887, werd ten noordoosten van Jaffa de wijk Neve Zedek gebouwd. In 1908 werd de wijk Achuzat Bait ontworpen. Deze wijk zou het voorbeeld moeten zijn voor een tuinstad: mooie, goede huizen met elk een tuin, een groot park in het midden van de buurt, en midden in dat park alle openbare gebouwen.
De stad trekt veel hightechbedrijven en profileert zich hiermee in de wereld. In 2012 werd de stad na Silicon Valley verkozen tot beste start-up plaats voor een nieuw ICT-bedrijf. Er worden veel wolkenkrabbers in de stad gebouwd, de hoogste is de 235 meter hoge Moshe Aviv Tower.

Lissabon, witte stad aan de Taag
romantiek in overvloed

Lissabon, taagoever – portugal

‘De witte stad’ is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. De hoofdstad verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkel-
avenues, pleinen en fonteinen.
Lissabon is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal. De agglomeratie telt zo’n 2.900.000 inwoners. De stad ligt in het westen van het Iberisch Schiereiland op de rechteroever van de Taag, op korte afstand van de Atlantische Oceaan, in de streek Estremadura. Lissabon is de meest westelijke grote stad en hoofdstad van continentaal Europa.

Buenos Aires, de goede smaak
Río de la Plata, rivier van zilver

Buenos Aires – Argentinië

Buenos Aires (Spaans voor: goede lucht ook wel gunstige wind) is de hoofdstad van Argentinië, en ook het economische en culturele centrum. Met ruim 3.000.000 inwoners is het de grootste stad van het land. In de agglomeratie Groot-Buenos Aires, liggend aan de monding van de Río de la Plata (Spaans voor rivier van het zilver), wonen meer dan 12 miljoen mensen. Aangezien Gran Buenos Aires bijna een derde van de Argentijnse bevolking huisvest, overheerst het met zijn economie de rest van het land. Buenos Aires ligt aan de zee en heeft een haven. De stad wordt aan de landzijde geheel omsloten door de provincie Buenos Aires, maar maakt zelf geen deel uit van die provincie. Buenos Aires is een federaal district en valt buiten de provinciale indeling van Argentinië.

Toronto, de harmonieuze stad
samengaan van vele werelden

Toronto, Gooderham – Canada

Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. In Groot-Toronto, oftewel het Greater Toronto Area, woonden ongeveer 6,1 miljoen inwoners. In het Engels worden de inwoners van Toronto Torontonians genoemd.
Toronto is het economische centrum van Canada en is de belangrijkste stad van het land. De CN Tower was tot 2007 het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Toronto wordt vaak genoemd als een van de meest leefbare steden ter wereld, onder andere door de milieuvriendelijkheid, hoge welvaart en relatief weinig misdaad. Toronto heeft een gemêleerde bevolking, omdat de stad veel immigranten van over de hele wereld heeft aangetrokken.

Kopenhagen, cool en trendy
eigenzinnig en origineel

Kopenhagen – denemarken

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. In 2011 telde de gemeente Kopenhagen 548.443 inwoners, waarmee het de grootste gemeente van Denemarken is. Kopenhagen is verder de centrale stad in het verstedelijkte gebied Hovedstadsområdet met 1.230.728 inwoners, ongeveer een vijfde van de totale bevolking van Denemarken. Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont (Øresund). Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö, die sinds 2000 met Kopenhagen is verbonden door de Sontbrug. Naast parlementszetel en residentie is Kopenhagen ook het culturele en economische centrum van Denemarken.

Brussel, stad van adel
oude waarden, nieuw elan

Brussel, centrum – België

Brussel (Frans: Bruxelles-Ville) is de hoofdstad van België, van de Vlaamse – en de Franse Gemeenschap en is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Brussel ontstond rond een burcht op een eiland in de Zenne. Toen de stad uitdeinde bouwde men een eerste stadsomwalling, waarvan nog enkele delen bewaard zijn gebleven. Al snel bleek deze te klein en een tweede vijfhoekige stadsomwalling werd gebouwd. De stad werd achtereenvolgens de hoofdstad van het hertogdom Brabant, de Zeventien Provinciën en de Zuidelijke Nederlanden. De stad telt nu ongeveer 180.000 inwoners en trekt jaarlijk vele bezoekers. Bekende winkelstraten zijn de Nieuwstraat en de Louizalaan. Zeker een bezoek waard zijn de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de Dansaertstraat.

New York, the big apple
alles overtreffende stad

New york – verenigde staten

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten van Amerika. Dankzij de leidinggevende en invloedrijke rol in handel, financiën, media, public relations, kunst, mode en educatie geldt zij als een van de belangrijkste wereldsteden. De stad wordt ook New York City of NYC genoemd om haar te onderscheiden van de staat New York, waar zij ligt. New York is niet de hoofdstad van die staat, dat is Albany.
De agglomeratie van New York vormt een van de grootste stedelijke gebieden ter wereld. De stad is de dichtstbevolkte grote stad in de Verenigde Staten met meer dan 9,5 miljoen inwoners verspreid over een gebied van 789,43 km². De stad New York bestaat uit vijf boroughs of stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Harlem.