Filmregiseur

Een filmregisseur is de persoon die verantwoordelijk is voor de totale uitvoering van een filmproject en wordt in Europa ook vaak gezien als de “maker” van de film, zoals de auteur van een boek. De regisseur is echter alleen de artistiek leider van het filmproces en zal altijd een producent naast zich hebben voor de financiële en organisatorische kant van het proces.

Film als inspiratiebron

De filmwereld is voor ons een grote inspiratiebron geweest. Bruno Migelli heeft de afgelopen maanden zijn ontwerpen via 3D gemaakt en in ons atelier tot leven gebracht in de vorm prachtige juwelen, waar wij trots op zijn…

Film

De geboorte van de film als publiek vermaak is heel duidelijk op één dag te vieren: op 22 maart 1895 vertoonden de gebroeders Lumière in Parijs hun eerste film, La Sortie de l’usine Lumière à Lyon. Op 28 december 1895 vertoonden ze in het Salon indien du Grand Café in dezelfde stad een reeks van tien korte films tegen betaling, wat het de eerste commerciële filmvertoning ooit maakte.

Een sieraad van ring in 18 krt.

rosé goud bezet met 1.44 crt briljant

Een combinatie ring
rosé en wit goud met open ring
band gezet met 1.30 crt

Nog zo’ n topper
heel speels ontworpen
18 krt rosé goud en 1.30 briljant

Van dezelfde ontwerper
deze schoonheid rosé/wit goud

Filmstudio’s

Er zijn tal van kleine en grote productiemaatschappijen werkzaam in Los Angeles. De bekendste zijn Universal Studio’s, Warner Brothers Studio, Paramount Studio’s en Sony Studio’s. Universal Studios is ‘s werelds grootste film- en televisie themapark. Sinds 1915 kun je hier een kijkje nemen achter de schermen van een echte Hollywood productie.

Massief 18 krt ring met
groene amethist, vlot model

Een maansteen
gevat in een massief gouden ring

Roze kwarts steen
gevat in 18 krt rosé goud

Multi colour ring
met diverse kleuren saffieren 2.65 crt
en 1.00 crt briljant

Filmsterren

Hollywood zit er vol mee: filmsterren!
Maar wanneer ben je nu een succesvolle vrouwelijke filmster? En wat verdien je dan? Wie is de best betaalde actrice van dit jaar? Hoeveel miljoen dollar ontvingen de actrices voor hun bijdrage aan de film. Hoeveel miljoen per maand? Hieronder een lijst met best betaalde actrices.

Luchtig opengewerkte ring
met 0.77 crt briljant gezet

Bijpassende oorknoppen bij de ring
maakt de set compleet 1.04 crt briljant

Uit eigen atelier een sublieme mooie bracelet
in 18 krt wit goud met een roséapplique
met 2.18 crt briljant

Een bijpassende ring van Bruno Migelli
maakt het compleet 1.50 crt brilj.

Diva’s

Een diva is een gevierde zangeres. De term is uitgebreid naar theater en film. Grootheden als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Sophia Loren zijn ongekende grootheden die een bijna goddelijke status bereiken. De betekenis van diva ligt dicht bij prima donna.
Het woord komt uit het Italiaans, waar diva een vrouwelijke godheid aanduidt. Diva is dan ook de vrouwelijke vorm van divus, dat mannelijke godheid betekent.

Dit collier past perfect bij
de armband hiernaast.
Ook in 3 kleuren goud

Een speelse armband
met 3 kleuren goud

Wit gouden ring
jeugdig ontwerp met 0.73 crt briljant

Dezelfde creatie
maar dan in wit/rosé 0.65 crt briljant

Walk of fame

De Hollywood Walk of Fame is de naam die is gegeven aan het gedeelte van het trottoir dat langs Hollywood Boulevard en Vine Street loopt in Hollywood (bij Los Angeles), waarop meer dan 2500 grote kleurige tegels in de vorm van een ster zijn aangebracht elk met de naam van een beroemdheid uit de wereld van film, televisie, radio, muziek en/of theater. Om aan te geven in welke categorie de ster toebedeeld is, staat er een klein embleem onder de naam van de beroemdheid.

Gewoon maar een paar
speelse hangers
in parelmoer 0.05 crt

Een blister parel
kunstig verwerkt in een gouden rand
met 0.95 crt briljant

Gouden hanger
met multicolour naturel diamanten
totaal 3.26 crt incl. collie

Een creatie topper
deze hanger rosé-goud met lang collier
bezet met 1.71 crt

Filmfestival

Het Filmfestival van Cannes (Festival de Cannes) is een prestigieus internationaal filmfestival. Het wordt sinds 1946 elk jaar in de Franse stad Cannes gehouden in het Palais des Festivals et des Congrès op de La Croisette. Omdat het festival veel aandacht van de media krijgt, wordt het door veel filmsterren bezocht en is het een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren.

Gewoon een grappig jeugdig armbandje
met 2 zoetwater parels
in rosé goud

Subliem ontwerp,
oorhangers met multicolour
zoetwater parels

Ook dit bijzondere collier
met zoetwater parels
is een succes

De loper uitgerold

De intrede in Hollywood gebeurde in 1922 door theatermagnaat Sid Grauman. Op 18 oktober organiseerde Grauman de eerste ‘première’, voor de film Robin Hood. Verschillende beroemdheden uit die tijd wandelden dan ook over de rode loper van de theatermagnaat. Het idee van glamour werd toen gekoppeld aan de rode loper voor de acteurs, het draaide toen enkel om hen. En dat is uiteindelijk waar Hollywood om draait.

Zuidzee parel oorknoppen
met een entourage
van briljant 0.70 crt

Speels
samengestelde set
van Amethist

De ultieme wens van een vrouw
een Zuidzee parel collier 12.5/15 mm met wit goud
slot 2.47 crt briljant

Filmklapper

Een filmklapper is een hulpmiddel in de filmindustrie om het beeld en het geluid van een film te synchroniseren en aan te geven om welke scène het gaat die wordt opgenomen. Het is uitgevonden door Frank Thring aan het begin van 20e eeuw. Op de filmklapper wordt aangegeven om welk camerastandpunt, welke scène en welke take het gaat. Ook wordt aangegeven om welke productie het gaat en welke regisseur erbij betrokken is.

Heel bijzonder en actueel
oorhangers in 18 krt goud.
met Kyaniet stenen

Smaragd oorhangers
met ijsdiamanten 1.37 crt

18 krt gouden oorhangers
met maanstenen

Ook nu weer prachtig draagbare oorhangers
met Lemon Citrien

Biscopen

Een bioscoop is een publieke uitgaansgelegenheid die speciaal is gemaakt voor het bekijken van films. Het aantal bezoekers dat in een bioscoop naar de film kan, hangt af van het aantal zalen in de bioscoop en het aantal zitplaatsen per zaal. Nieuwere bioscopen, met name in grotere steden, beschikken over het algemeen over een groter aantal zalen.

Gouden hanger en collier
met ioliet edelsteen
en 0.20 crt briljant

Wit gouden oorknoppen
met Tanzaniet
en 0.35 crt briljant

Een hanger om
dagelijks te dragen
0.34 crt briljant

Lady Di look ring
met saffier 3.20
en 1.28 crt briljant.

Glamour

Glamour is de indruk van aantrekkingskracht of fascinatie die een bijzonder luxueuze of elegante uitstraling creëert, een indruk die de realiteit intensiveert. Typisch kan een persoon, evenement, locatie, technologie of product zoals een kledingstuk glamoureus zijn of glamour toevoegen. “Glamour” verwees oorspronkelijk naar een betovering, een illusie.

Een apart model spang bracelet
met scharnier in wit goud.

Bruno Migelli eigen ontwerp
12- rij armband in 18 krt rosé goud
met diverse briljanten van 1.35 crt.

Jeugdige armbanden
in wit/rosé/geel goud.
Apart te dragen of met meerdere.

Filmmuziek

ilmmuziek is muziek die tijdens films gespeeld wordt om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Daarmee is de film een moderne vorm van melodrama. Veel films zouden zonder filmmuziek minder spanning hebben gehad en misschien nooit gemaakt zijn.
De geschiedenis van de filmmuziek begint bij de stomme film. Tot ongeveer 1930 was het gebruikelijk om livemuziek te maken bij een filmvertoning.

De modetrend van dit moment lange colliers 90/100 cm
Deze is in rosé goud

Dit collier zwaarder van goud
en bezet met 0.57 crt briljant. In wit/rosé goud

Paparazzi

De term paparazzo verwijst naar de achternaam van de persfotograaf in de film La dolce vita van Federico Fellini. In deze film gedroeg Paparazzo zich zeer opdringerig bij het fotograferen van mensen op straat. Fotografen van roddelbladen worden in navolging van deze figuur vaak paparazzi genoemd, omdat ze bij het fotograferen van beroemdheden niet terugschrikken voor schending van privacy.

Een subliem ontwerp
met een verende binnenband in 18 krt
Aan weerszijde met 0,76 crt briljant

Een Alliance ring
rondom gezet met princess diamant 0.94 crt